user_mobilelogo
my-bro-panos2

Είναι να μένεις έκπληκτος με τις θαυμαστές ενέργειες του Ιησού Χριστού , διαβάζοντας τι συνέβη στο πέμπτο κεφάλαιο του κατά Μάρκον ευαγγελίου .Στα Γάδαρα υπήρχε ένας άνθρωπος ιδιαίτερα γνωστός σε όλους τους κατοίκους της περιοχής, όχι γιατί ήταν κάποιος πολύ μορφωμένος ή πολύ πλούσιος , αλλά ...

γιατί ήταν σε μία τέτοια κατάσταση που σίγουρα κανείς δεν θα ήθελε ποτέ να βρεθεί .

Ένας άνθρωπος που μέσα του κατοικούσαν πολλά δαιμόνια . Ίσως δύσκολα να βρεθούν λόγια που να χαρακτηρίζουν την τραγική κατάσταση την οποία βίωνε αυτός ο άνθρωπος.O ευαγγελιστής Μάρκος μας αναφέρει λίγα λόγια αλλά μπορεί εύκολα να κατανοήσει κανείς ότι η καθημερινή ζωή αυτού του ανθρώπου ήταν ένα μαρτύριο.

Κατοικία του ήταν τα μνήματα , κυκλοφορούσε χωρίς ρούχα, έτρεχε στα βουνά και από εκεί πίσω πάλι στα μνήματα και τέλος με κοφτερές πέτρες έσχιζε το σώμα του. Γεμάτος αίματα , μέσα στον πόνο , οι άνθρωποι βλέποντας τον σε αυτή την κατάσταση τον έδεναν με αλυσίδες για να μην αυτοτραυματίζεται αλλά τις έσπαγε και πάλι βρισκόταν στην ίδια κατάσταση , μέσα στα τραύματα και μέσα στον πόνο .

Ήταν ένα μόνιμο πρόβλημα στους κατοίκους της περιοχής. Αν μπορούσαμε να ρωτήσουμε τους συντοπίτες του ποια ήταν τα αισθήματά τους , ίσως ακούγαμε διαφορετικές απαντήσεις. Κάποιοι ίσως αισθάνονταν φόβο , οίκτο , λύπη. Κάποιοι άλλοι ίσως αισθάνονταν οργή και θυμό βλέποντας αυτά τα οποία έκανε και ίσως οι περισσότεροι να έβλεπαν τον θάνατο ως μοναδική λύση για αυτόν τον άνθρωπο. Έτσι θα τελείωνε το μαρτύριο και θα ησύχαζε και αυτός αλλά και οι άνθρωποι εκείνης της εποχής. Το θέμα δεν είναι όμως να μάθουμε τι ήθελαν εκείνες οι ψυχές για αυτόν τον άνθρωπο , αλλά τι ήθελε ο Ιησούς Χριστός για αυτόν τον άνθρωπο. Και τι επιθυμεί ακόμη για τον κάθε έναν άνθρωπο που βρίσκεται σε παρόμοια κατάσταση.Αυτό που ήθελε ο Ιησούς Χριστός ήταν να τον ελευθερώσει από τα δεσμά του εχθρού .

Ο Ιησούς Χριστός νοιαζόταν για αυτόν τον άνθρωπο αληθινά. Γνωρίζει ότι στα Γάδαρα υπάρχει ένας άνθρωπος που έχει την ανάγκη του και έτσι πήγε να τον συναντήσει. Πραγματικά , είναι να σε συναρπάζει το ενδιαφέρον του Ιησού Χριστού για κάθε άνθρωπο . Μπροστά στα μάτια του θεού , κάθε μία ψυχή είναι πολύτιμη και ξεχωριστή , ακόμα και αν βρίσκεται σε μια τέτοια κατάσταση όπως αυτήν του ανθρώπου της περικοπής.

Ο θεός θέλει το καλό του ανθρώπου γιατί τον αγαπάει αληθινά και πραγματικά. Εκεί που ο άνθρωπος αδυνατεί να προσφέρει την παραμικρή βοήθεια , το πραγματοποιεί ο Ιησούς Χριστός με ένα μόνο του Λόγο. Ο λόγος αυτός εξέρχεται με δύναμη διότι είναι Λόγος Κυρίου . Επίσης ένα άγγιγμα του Κυρίου είναι διαφορετικό από όλα τα άλλα , είναι το άγγιγμα του Ιησού Χριστού .Ένα θαυμαστό γεγονός πραγματοποιήθηκε , ο άνθρωπος ελευθερώθηκε από την επιρροή των δαιμονίων. Ήρθε στα λογικά του , ντύθηκε και κάθισε δίπλα στον Κύριο. Ήταν τόση η αγάπη του για τον Κύριο που ζήτησε να τον ακολουθήσει όπου και αν πήγαινε. Όμως ο Ιησούς Χριστός του είπε να πάει πίσω στους δικούς του και να δείξει αυτό το ωραίο και θαυμαστό έργο που πραγματοποίησε ο θεός στην ζωή του.

Επομένως , σε όποια δυσκολία και αν βρίσκεσαι όσο μεγάλη και αν είναι αυτή , όποια και να είναι , ακόμα και αν θέλουν αλλά δεν μπορούν οι δικοί σου να σε βοηθήσουν , γνώριζε ότι ο Ιησούς Χριστός είναι αυτός που μπορεί να σου χαρίσει τελεία απελευθέρωση .Καμία αιχμαλωσία και καμία εξάρτηση και κανένα πάθος δεν μπορούν να σταθούν εμπόδια μπροστά στην δύναμη του Ιησού Χριστού . Αν θέλεις να γνωρίσεις την δύναμη του λόγου του Ιησού Χριστού , να νοιώσεις το θαυματουργικό άγγιγμα του Ιησού Χριστού στη ζωή σου , να δείς την ζωή σου να αλλάζει και να ζήσεις μία νέα ζωή απαλλαγμένος από τα πάθη , από επιθυμίες άσχημες και από τα δεσμά του εχθρού ζήτησε τον Ιησού Χριστού . Να είσαι σίγουρος ότι ο Ιησούς Χριστός θα σε ακούσει . Επικαλέσου το όνομα του Κυρίου στην ζωή σου . Ο λόγος του Θεού μας λέει ‘’Πας όστις επικαλεσθεί το όνομα του Κυρίου , θέλει σωθεί’’. [Ρωμ.10 κεφ.13 εδαφ.]

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας ώστε να λαμβάνετε τα νέα της εκκλησία μας.

Πληροφορίες

Νέα περιφεριακή οδός Βέροιας, 59100, Βέροια.

Κήρυγμα Ευαγγελίου κάθε:

Τετάρτη - Παρασκευή - Σάββατο

 20:00 - 21:00

Κυριακή

11:00 - 12:00