user_mobilelogo

Τα τελευταία χρόνια διαπιστώνουμε με ευχαρίστηση ότι ο αριθμός των συνανθρώπων μας που θέλουν να προσεγγίσουν τον Θεό να αυξάνει ολοένα και περισσότερο. Σε αυτό το γεγονός ίσως να συντέλεσε και η οικονομική κρίση της χώρας μας , η οποία εμφανίστηκε πριν από μερικά χρόνια και από ότι φαίνεται θα διαρκέσει για αρκετό χρονικό διάστημα ακόμη. Δυστυχώς , είναι συνήθεια του ανθρώπου όταν περνά από διάφορες δυσκολίες τότε να θυμάται τον Θεό , τότε να επικαλείται τον Θεό σε βοήθειά του.

Είναι ωραίο να διαπιστώνεις σε κάποιον άνθρωπο την επιθυμία να πλησιάσει τον Θεό , να θέλει να λατρεύσει τον Θεό , αλλά ακόμη πιο όμορφο είναι να βλέπεις ότι η ενασχόληση του με τα πράγματα του θεού λειτουργεί ευεργετικά στην ζωή του αλλάζοντας τον σαν άνθρωπο προς το καλύτερο , αλλάζοντας την συμπεριφορά του, την σχέση του με την υπόλοιπη κοινωνία.

Άραγε , συμβαίνει αυτό στους ανθρώπους σήμερα ; Ίσως η απάντηση να είναι αρνητική . Το πρωί στην εκκλησία , το μεσημέρι σε κοσμικές διασκεδάσεις , το βράδυ σε νυχτερινά κέντρα , μέσα στο εκχύλισμα της αμαρτίας. Άνθρωποι νικημένοι από τα πάθη και τις επιθυμίες . Μπορεί να θέλουν να αλλάξουν και να ακολουθήσουν έναν καλύτερο δρόμο από αυτόν που βαδίζουν σήμερα , αλλά αδυνατούν να το καταφέρουν. Δεν αρκεί μόνο να παρακολουθείς τακτικά την λειτουργία της εκκλησίας , να γνωρίζεις όλες τις γιορτές.Να θέλεις να μένεις πιστός στις παραδόσεις . Πρέπει να δεις και εσύ και οι συνάνθρωποι σου την ζωή σου να αλλάζει .

Αν θέλεις να γίνει αυτό , διάβασε τι είπε ο Κύριος σε αυτόν τον ευσεβή γέροντα και θρησκευτικό άρχοντα των Ιουδαίων , τον Νικόδημο. Αληθώς , αληθώς σοι λέγω , εάν τις δεν γεννηθεί άνωθεν , δεν δύναται να ιδεί την βασιλεία του θεού.[ Ιωάννην γ κεφ 3εδ].Τα λόγια του Ιησού ξάφνιασαν τον Νικόδημο . Αλλά ο Ιησούς Χριστός χάραξε και χαράζει και σήμερα με αυτά τα λόγια τον δρόμο για μια επιτυχημένη πνευματική πορεία του ανθρώπου με τον Θεό . Δυστυχώς λίγες φορές κηρύττεται η Αναγέννηση .

Αλλά ο κύριος ορίζει την αναγέννηση ως αναγκαία προϋπόθεση για να εισέλθει κάνεις στην Βασιλεία του Θεού . Για να δει το πρόσωπο του Θεού. Αναγέννηση σημαίνει καινούρια γέννηση . Όπως με την φυσική γέννηση έρχεσαι στον κόσμο , έτσι και με την αναγέννηση γεννιέσαι σε έναν πνευματικό κόσμο , τον κόσμο του θεού . Δεν μπορεί ο άνθρωπος να αναγεννηθεί από μόνος του .

Είναι έργο του Πνεύματος του Αγίου . Είναι επίσκεψη του Πνεύματος του Αγίου σε μια καρδιά η οποία μπορεί να ακούει τα λόγια του Θεού, να προσεύχεται ,να αναζητά τον Θεό. Ο άνθρωπος όταν αναγεννιέται αισθάνεται το άγγιγμα του Πνεύματος του Αγίου μέσα του , έρχεται η καρδιά του σε κατάνυξη , γεμίζει με χαρά και ευφροσύνη. Η πρώτη πνευματική επέμβαση που πραγματοποιεί ο Θεός σε μια καρδιά που ειλικρινά τον ζητά είναι η Αναγέννηση . Ο Θεός μέσω του προφήτη Ιεζεκιήλ μας λέει : Και θέλω δώσει εις εσάς καρδίαν νέαν και πνεύμα νέον θέλω εμβάλει εν υμίν, και αποσπάσας την λιθίνην καρδία από της σαρκός σας θέλω δώσει εις εσάς καρδίαν σαρκίνην.[Ιεζεκιήλ λς 26-27]. Πρώτο μέλημα λοιπόν αυτής της νέας καρδιάς είναι να ακούει τον Λόγο του Θεού και να εφαρμόζει αυτόν μέσα της. Να αποστρέφεται την αμαρτία .

Ο Απ. Ιωάννης μας λέει <<Πας όστις εγεννήθει εκ του Θεού αμαρτίαν δεν πράττει , διότι σπέρμα αυτού μένει εν αυτώ και δεν δύναται να αμαρτάνει διότι εγεννήθει εκ του Θεού>> (Α’Ιωάννου γ΄-9-10-14) Είναι γεμάτος με αγάπη , ο Απ. Ιωάννης μας λέει << Αγαπητοί ας αγαπώμεν αλλήλους διότι η αγάπη είναι εκ του Θεού και πας όστις αγαπά εκ του θεού εγεννήθη και γνωρίζει τον Θεό ( Α΄Ιωάννου δ΄ -7) Αν δεν έχεις αναγεννηθεί μέχρι σήμερα, αν σου αρέσει ο Λόγος του Θεού αλλά αισθάνεσαι την δύναμη και την κυριαρχία της αμαρτίας επάνω σου, ζήτησε την επίσκεψη του Πνεύματος του Αγίου στην ζωή σου . Ζήτησε από τον Ιησού Χριστό να σου δώσει μία νέα καρδιά και ένα νέο πνεύμα . Αν τα ζητήσεις με ειλικρινή καρδιά να είσαι σίγουρος ότι ο Θεός θα το πραγματοποιήσει!!!

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας ώστε να λαμβάνετε τα νέα της εκκλησία μας.

Πληροφορίες

Νέα περιφεριακή οδός Βέροιας, 59100, Βέροια.

Κήρυγμα Ευαγγελίου κάθε:

Τετάρτη - Παρασκευή - Σάββατο

 20:00 - 21:00

Κυριακή

11:00 - 12:00