user_mobilelogo
my-bro-panos

Ζούμε σε μια κοινωνία που τα πάντα αλλάζουν .Εξελίσσονται και μάλιστα με γοργούς ρυθμούς . Πολλές φορές ο άνθρωπος αδυνατεί να παρακολουθήσει αυτήν την εξέλιξη . Εξέλιξη παντού , στην τεχνογνωσία , στις επιστήμες και παρατηρείται αύξηση της γνώσης σε όλα τα επίπεδα. Ακόμη ένα στοιχείο που δηλώνει ότι βρισκόμαστε στις <<έσχατες μέρες>> αποτελούν τα λόγια του Θεού που βρίσκονται στο βιβλίο του Δανιήλ (12:4). Τότε πολλοί θα περιτρέχουν και η γνώση θα πληθυνθεί . Εύκολα πλέον μπορεί κάποιος να μετακινηθεί από το ένα άκρο της γης στο άλλο , συντελώντας έτσι στην αύξηση και διάδοση της γνώσης. Δεν είναι όμως μόνο ο κόσμος της επιστήμης που αλλάζει , αλλάζει και ο άνθρωπος. Οι σχέσεις των ανθρώπων διαβρώνονται. Πολλές φορές μάλιστα φτάνουν στην παρακμή , στην σήψη .

Ο απόστολος Παύλος θέλοντας να μας δείξει την εικόνα της κοινωνίας των <<εσχάτων ημερών>> αναφέρει σε έναν μακρύ κατάλογο (Β τιμοθ.3-1-5) την συμπεριφορά των ανθρώπων(Μάθε δε τούτο· ότι κατά τις τελευταίας ημέρας που θα επακολουθήσουν, θα παρουσιασθούν στον δρόμο της Εκκλησίας καιροί δύσκολοι, περιστάσεις επικίνδυνοι, διότι οι άνθρωποι θα είναι φίλαυτοι, φιλάργυροι, αλαζονικοί, υπερήφανοι, φιλοκατήγοροι και υβριστές, απειθείς στους γονείς, αχάριστοι, χωρίς ιερόν και όσιων, γυμνοί και από την στοιχειώδη στοργή προς τους οικείους, αδιάλλακτοι και ασυμβίβαστοι, διαβολείς και συκοφάντες, άγριοι και σκληροί, χωρίς καμιάν αγάπη προς το αγαθόν, προδότες, παράφοροι και αυθάδεις, φουσκωμένοι και σκοτισμένοι από έπαρση, θα αγαπούν περισσότερο τις ηδονες παρά τον Θεόν· άνθρωποι που θα έχουν το εξωτερικών σχήμα και την εμφάνιση της ευσεβείας, θα έχουν όμως αρνηθή την δύναμίν της. Φεύγε μακριά από αυτούς,).

Πιστεύω πως όλοι θα συμφωνήσουμε με τα λόγια του Θεού .

Ο λόγος του Θεού εκπληρώνεται , αυτά είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τους ανθρώπους σήμερα . Οι ηθικές αξίες που κάποτε ήταν αδιαπραγμάτευτες πλέον αποτελούν παρελθόν. Βλέμματα σκυθρωπά , άνθρωποι να αδυνατούν να προσφέρουν έναν χαιρετισμό στον συνάνθρωπο τους . Καρδιές κλειστές , ερμητικά κλειστές δεν χωρούν κανέναν μέσα τους. Ακόμη και τα πιο στενά συγγενικά τους πρόσωπα . Πού βαδίζουμε ; Έχουμε αναρωτηθεί;

Πιστεύω πως όλοι θα συμφωνήσουμε πως όσες γνώσεις και αν αποκτήσει ο άνθρωπος , όσο και αν εξελιχθεί δεν έχει καμία αξία αν οι χαρακτηρισμοί που αναφέρει ο Απ.Παύλος υπάρχουν στην ζωή του. Σήμερα ολόκληρη η ανθρωπότητα διψάει για αλλαγή . Αλλά αυτή η αλλαγή να είναι προς το καλύτερο. Βλέπεις την αγωνία των ανθρώπων ζωγραφισμένη στα πρόσωπα τους. Όμως μέσα στην αγωνία και την κατακραυγή μπορούμε με βεβαιότητα να ομολογήσουμε ότι υπάρχει ελπίδα . Σε έναν κόσμο που χάνεται υπάρχει σωτηρία . Σε έναν κόσμο που αλλάζει , μόνο ένας δεν αλλάζει , αλλά έχει την ίδια στάση και συμπεριφορά απέναντι στον άνθρωπο και αυτός είναι ο Ι.Χριστός .

Μέσα στο πέρασμα των αιώνων διακηρύττει ότι αγαπάει τον άνθρωπο πραγματικά και αληθινά. Μην περιμένεις να αλλάξει ο κόσμος για να αλλάξεις και εσύ. Ο κόσμος είναι παγιδευμένος μέσα στην αμαρτία και οδηγείται στον πνευματικό και σωματικό θάνατο. Αυτό το θαυμαστό έργο της απελευθέρωσης μέσα από τις παγίδες που στήνει η αμαρτία στον άνθρωπο το πραγματοποιεί ο Ι.Χριστός . Τότε μόνο ο άνθρωπος ελευθερώνεται από την δουλεία της αμαρτίας και γίνεται ένας <<νέος>. άνθρωπος.

Και σήμερα η κοινωνία έχει ανάγκη από ανθρώπους που θα φέρουν στην ζωή τους το άγγιγμα του Ι.Χριστού . Γιατί το άγγιγμα Του φέρνει πραγματική αλλαγή στην ψυχή και καρδιά του ανθρώπου. Αν θέλεις να γίνει μια ριζική αλλαγή στην ζωή σου να νιώσεις ελεύθερος από το βάρος και τα δεσμά της αμαρτίας , είναι ώρα να ζητήσεις την επίσκεψη του Ι.Χριστού στην ζωή σου. Θα γίνεις μάρτυρας μιας αλλαγής που μόνο ο Χριστός κάνει μέσα στην ζωή του ανθρώπου, όταν ο άνθρωπος πιστέψει στην θυσία Tου . Όταν ομολογήσει με το στόμα του τον Κύριο Ιησού και πιστέψει μέσα από την καρδιά του ότι ο Θεός τον ανέστησε μέσα από τους νεκρούς , θα σωθεί. Αυτό λέει ο λόγος του θεού (ΡΩΜ10.9) Δέξου τα λόγια του ευαγγελίου μέσα σου. Δέξου τα λόγια της Καινής Διαθήκης , είναι η νέα συμφωνία μεταξύ Θεού και ανθρώπου που επιτεύχθηκε μέσω της θυσίας του Ι.Χριστού .Τώρα είναι η ώρα , η ώρα για πραγματική αλλαγή.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας ώστε να λαμβάνετε τα νέα της εκκλησία μας.

Πληροφορίες

Νέα περιφεριακή οδός Βέροιας, 59100, Βέροια.

Κήρυγμα Ευαγγελίου κάθε:

Τετάρτη - Παρασκευή - Σάββατο

 20:00 - 21:00

Κυριακή

11:00 - 12:00